Viimeks tosiaan kirjotin Shenzhenissä ja sieltä suuntasin tänne Xiameniin jo viime maanantaina :D. Sunnuntaina iski pieni stressi ku netissä tuntu jokapaikassa lukevan että bussi Xiameniin olis pitäny varata etukäteen enkä mä ollu varannu yhtään mitään, enkä ees ollu ihan varma mistä sen bussin pitäis lähteä x.x. No, sunnuntaina kuitenkin suuntasin aamusta Luohun asemalle ja hetken siellä taaperrettuani joku kääpä jo tuli tarjoamaan bussia Xiameniin :D! No, sen ekan matkaan en lähteny koska menin ettimään ensin aamupalaa, mutta sen jälkeen kun joku toinen ukkeli tuli tarjoamaan bussia Xiameniin niin lähdin sen matkaan :D. Se saatteli mut jonnekin pikkuseen bussitoimistoon mistä ostin lipun Xiameniin ja toivoin parasta :D. No, ainakin hinta oli sen about 20 euroa mitä pitikin ja matka-aika 8 tuntia. Oottelin ehkä vartin kunnes joku nainen tuli hakemaan mut siitä ja passitti seuraamaan jotain laukkuja raahaavaa porukkaa :D. Käveltiin tienvarteen ja pakkauduttiin pakettiautoon joka vei meidät isomman tien varteen jossa meitä odotti varsin hassun näkönen bussi :D. Siis ihan kunnollinen bussi, ei mikää vanha romu tosiaankaan, muttakun siellä ei ollu penkkejä vaan niiden tilalla oli kolmessa rivissä ja kahessa kerroksessa pieniä sänkyjä :D! 8 tunnin matka tänne meni aika mukavasti ja porukka bussissa oli ihan normaalia, ei mitään kälysiä varkaita niinkun netissä varoteltiin :p.

Matkalla sai kummastella ikkunasta Kiinaa; liikenne on ihan päätöntä (siis oikeesti joku lapsikin ajais autoo paremmin ku nää XD), porukka ohittelee ihan miten sattuu, ajaa ihan missä sattuu ja tööttäilee ihan kaikille. Ne asuinalueet / kaupungit mitä ikkunasta näki oli kovin outoja, ihan mega rupusia taloja ja jotain peltoja ja sit yhtäkkiä siel keskellä jotain tosi hienoja taloja :D. Tai sit jotain jo puoliks tyhjän näkösiä asuinalueita missä on niinkun ainakin viis uuttaa kerrostaloa rakenteella... miks ne rakentaa sinne uusia jos siel ei enää ees haluu asuu kukaan? Sit joku megaouto teemapuisto (?) keskellä ei mitään ja siel oli karuselli ison omenan sisällä... :D. Ja sit näky jotain korotetun moottoritien pätkiä pitkin poikin kyliä ja peltoja :D siis niitä tolppia näky ja ne näytti lähinnä unohdetuilta :D. Tääl on kans hassuja bambuja jotka näyttää ihan jättimäisiltä saniaisilta ^^!

Xiamen oli ensinäkemältä varsinainen pettymys, oli jo pimeetä kun tultiin tänne, ikkunasta näky jotain ankeita kerrostaloja ja satama täynnä kontteja, bussiasema oli jossain pyllyssä :D. Onneks oli hostellin osote jo etittynä niin sai vaan loikata ekaan taksiin ja ajelle tänne. En ollu varannu mitään etukäteen ja kas, hostelli oli täyn! Mut onneks venailin tääl hetken koska sit joku soitti ja peru :D! Eli sain huoneen, onneks! Seuraavana aamuna suuntasin Yongdingiä kohti. Bussi kituutteli neljä tuntia kunnes päästiin viimein vuorten lomaan tulou talojen luo :D. Rinkulataloja ^.^ ne oli ihan makeita. Heti kun astuin ulos bussita joku ukkeli tuli kauppaamaan mulle huonetta lähimmästä tulousta ja kierrosta seudulla mopolla. No, koska huone oli kolme euroa ja kolmen tunnin mopo kierros kaikkiin niihin paikkoihin mihin halusin oli joku kymmenen euroa niin lähin sen ukkelin mukaan :D. Ja se sentään osas ees jotenkin enkkua :D. Kävin heittämässä kamat huoneeseen (joka oli varsin mummonmökkimäinen kukkapeittoineen :D) ja hyppäsin mopon kyytiin, ilman kypärää tottakai koska eihän näillä Kiinassa sellasia oo, mutta tää ei sentään ollu mikään hullu kurvailija tää kuski onneks. Oli ihan sika hauskaa ajella siel vuorten lomassa mopolla ja kierrellä niitä erilaisia rinkulataloja ^^. Onpas hieno nimitys... rinkulatalo... mut käykää kattoo kuvia sielt Flickeristä tai googlesta (tulou) :D! 

Nukuin siis tosiaan myös yöni yhessä sellasessa talossa... muuten hyvä idea mutta... illalla just kun olin menossa nukkumaan näin ihan jumalattoman kokosen torakan o.O! Eli ei, en oikeestaan nukkunu pahemmin sinä yönä :D. Ja sit viiden maissa aamulla kieku kukko siinä keskellä rinkulaa eli heräsin siihen :D. No, kokemus tämäkin... plus sain muistoks molemmat jalat täyteen hyttysenpistoja XD. Seuraavana päivänä suuntasinkin jo takasin tänne Xiameniin viel pariks päiväks.

Huomenna pitäis aamulla lähteä Guiliniin, 17 tunnin bussimatka edessä x.x. Aika ikävää tavallaan, koska tää Xiamen onkin oikeesti tosi mukava paikka :D! Ne kaikki tympeet kerrostalot on tuol jossain kaukana täst "keskustasta" ja tääl on vaikka mitä kivaa tääl lähellä hostellia ^^. Hostelli on hyvällä ja hiljasella paikalla. Täs ympärillä on söpöjä kauppoja ja läjä kahviloita :3. Eilen kiertelin koko päivän Gulang Yu nimisellä saarella joka on ihan täs vieressä :3. Se oli toooooosi ihana paikka :D. Ihan sikana kyl kiinalaisia turisteja jotka tuijotti, mut muuten ihania kauppoja ja ties miten monta sulosta kahvilaa/ravintolaa ja oudon paljon postikortteja myyviä kauppoja/ posteja :D. Kai se on tosi mahtavaa lähettää postikortti sieltä tai jotain :D. Sit vanhoja jo vähän rupsahtaneita taloja ja ainakin 20 hääparia räpsimässä kuvia ympäri saarta :D. Pimeän tultua lähin sielt takas tälle puolelle ja kävin pyörimässä tos keskustassa. Ihan sika kivaa aluetta! Ihan törkeesti kaikkia kivoja kauppoja sielläkin ja paaaaljon erilaisia ruokapaikkoja ja ihan sikana porukkaa myös :D! Taksi takas hostellille makso vähän yli euron... ei paha :D. Sit tänään kävin seikkailemassa läheisessä temppelikompleksissa ja kiipesin läheiselle kukkulalle (joka oli ehkä vähän huono idea tällä helteellä... :D) mistä näki hyvin tän koko alueen ^^. Sen jälkeen eksyin Xiamenin yliopiston kampukselle (joka oli kyl tosi makee paikka :D!) ja sieltä rannalle jossa ei kuitenkaan voinu uida koska toi meri on ihan paskanen <.<. Illalla viel kävin kuvaamassa sen Gulang Yun iltavalaistusta ja pyörimässä tuol keskustan alueella ^^. Eli ei mulla sittenkään oo Xiamenistä mitään valitettavaa :D sais olla vähän viileempi mutta... tälle helteelle ei oikeen voi mitään :D